appartementen accommodatie camping
home

Vakantieboerderij de Kooiplaats

Wie zijn vakantie doorbrengt op Schiermonnikoog, vindt er alles wat zijn hartje begeert: weilanden, bossen, kwelders, strand, zee en duinen. Verblijft u op de “Kooiplaats” dan zit u midden in de mooiste flora en fauna die het eiland te bieden heeft. Door zijn ligging, aan de rand van de duinen en dicht bij de kwelders, is de “Kooiplaats“ een ideaal vertrekpunt voor schitterende wandel-en fietstochten. Op enige afstand van de “Kooiplaats” ligt de geheel gerenoveerde eendenkooi waarmee de boerderij cultuurhistorisch verbonden is.

Doordat de boerderij nog volledig in bedrijf is kunnen de gasten kunnen alle aspecten van het boerenleven meemaken. Bekijk en ervaar zelf het koeienmelken, schapen scheren, inkuilen van gras, voeren van de kippen en eenden. Voor kinderen een ervaring die ze hun hele leven niet vergeten.
Elke dag is er verse melk aanwezig en wanneer de kippen aan de leg zijn, zijn er ook eieren verkrijgbaar.Er zijn speelvelden met volleybal-en basketbalnet. Elke ruimte heeft een gezellig terras met volop gelegenheid om te barbecueën. Tevens is er een frisdrankautomaat aanwezig en in de zomer verkopen wij ook verpakt ijs.
contact
de kooiplaats reserveren
de eendenkooi vragen
aanbieding links
tarieven
nieuws
folder
plattegrond